W dniach 25 i 26 stycznia w ORLEN Arenie odbyły się bale studniówkowe przyszłych absolwentów Liceum Ogólnokształcącego im. Władysława Jagiełły i Liceum Ogólnokształcącego im. Marszałka Stanisława Małachowskiego.
Już po raz drugi ORLEN Administracja podjęła się kompleksowego zorganizowania najważniejszego balu w życiu najlepszych płockich licealistów. Po sukcesie ubiegłorocznej studniówki zorganizowanej dla abiturientów Jagiellonki, w tym roku z naszej oferty skorzystali również uczniowie i grono pedagogiczne Małachowianki. Nasza spółka była odpowiedzialna za przygotowanie i realizację obydwu tegorocznych bali. W skład zaoferowanego pakietu usług wchodził serwis cateringowy, serwis sprzątający, ochrona, dekoracja hali, nagłośnienie, oświetlenie, oprawa muzyczna, a także wszelkie formalności związane z wynajęciem ORLEN Areny.
Dzięki przygotowanej specjalnie z myślą o studniówkach wyjątkowej dekoracji, ORLEN Arena na dwie noce zamieniła się w najsłynniejszy nocny klub Paryża „Moulin Rouge”. Bawili się w nim tegoroczni maturzyści z osobami towarzyszącymi, rodzicami i gronem pedagogicznym. Łącznie w ciągu dwóch dni o obsługę i udaną zabawę blisko 1000 gości dbał zespół, w którego skład wchodziło m.in. 11 kucharzy, 25 kelnerów, koordynatorzy i obsługa techniczna. Oprawę muzyczną zapewniły zespoły „Positive Band” i „Rafa-el”, w przerwach zastępowane muzyką miksowaną przez doświadczonego DJ-a. Całości dopełniły profesjonalna scena, oświetlenie i nagłośnienie.
Podczas oficjalnych części inauguracyjnych głos zabrali m.in. przedstawiciele władz szkół, spółki ORLEN Administracji i sami uczniowie, którzy dopełnili studniówkowej tradycji kunsztownym tańcem przy dźwiękach poloneza i walca, by po chwili zasiąść do stołów i skorzystać z bogatego wyboru potraw, które znalazły się w niepowtarzalnym i rozbudowanym menu. Wśród zaproponowanych, również wegetariańskich i wegańskich, dań znalazły się m.in. pierś z kurczaka a’la Piccata z suszonymi pomidorami i szpinakiem, filety z łososia w sosie porowo-śmietanowym z zielonym pieprzem i świeżo siekanym koprem podane z opiekanymi ziemniakami i kompozycją warzyw gotowanych z ziołami czy rolada z kaczki w sosie figowym ze świeżą żurawiną podana z ziemniakami duszonymi z cukinią. Zimne bufety oferowały m.in. kompozycje tortilli z kurczakiem, łososiem i warzywami, schab pieczony z sosem tatarskim i torciki z mozzarelli z sosem pesto i grillowanymi paprykami.
Zarówno podczas piątkowego, jak i sobotniego balu, w chwili zakończenia imprezy o godzinie 6:00, sala była wciąż wypełniona niemal kompletem uczestników, którzy znakomicie bawili się i biesiadowali do samego rana, co jest dla nas źródłem wielkiej satysfakcji i motywacją do dalszych działań.
Zachęcamy do odwiedzenia naszej GALERII w której znajdą Państwo obszerną relację foto z obydwu bali.